LADUT JA POLUT KUTSUVAT KULKEMAAN

Paljakasta ja sen lähiympäristössä löydät lähes 100 kilometriä huippukuntoista hiihtolatuverkostoa. Helmikuun puolella, kun yhdyslatu Ukkohallaan avataan, laajenee latuverkosto jopa 160 kilometriin. Osa hiihtoladuista kiertää Paljakan luonnonpuiston liepeillä ikimetsien keskellä, jossa luonto tarjoaa parastaan.

Paljakan 3.4 kilometriä pitkällä ensilumenladulla pääsevät innokkaimmat aloittamaan kauden jo hyvissä ajoin. Latu sijaitsee Paljakan rinteiden päällä Metlan toimitilojen välittömässä läheisyydessä. Ensilumen latu perustuu toistaiseksi täysin luonnonlumeen, jota sataa jopa useita viikkoja aikaisemmin ja runsaampana kuin yleensä alueella.

Ajankohtainen latuinfo tästä –>

*****

Paljakan upeista vaaramaisemista voit nauttia ympäri vuoden niin jalan kuin pyöräillenkin. Vaellusreittejä löytyy jokaisen makuun, yhteensä noin 100km. Kokeneet eränkävijät voivat jopa lähteä useamman päivän vaellukselle; 60 kilometrin Köngäskierrokselle, mutta upeita näkymiä pääsee ihastelemaan myös aivan lähiympäristössämme. Koe 13 kilometrin Ilveskierros luonnonpuiston läheisyydessä tai päiväretki 20 kilometrin matkalla Paljakan polulla, jonka varrelta löytyy myös näköalatorni, josta on hyvällä säällä näkyvyys jopa 80 kilometriä.

Reittien varsilta löydät niin levähdys- kuin tulentekopaikatkin sekä paikallisia nähtävyyksiä, muun muassa Pirunkirkon aivan Paljakan matkailukeskuksen kupeessa sekä Vorlokin rotkorepeämän Hyrynsalmen kunnan puolella.

Paljakkatalossa sijaitsevassa luontoinfossa voit käydä tutustumassa ja hankkimassa tarvittavat reittikartat sekä ostaa retkievästä kioskista.